Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Taca warzyw z dipem

 

Składniki:

  • brokuł
  • papryka
  • łodygi selera naciowego
  • fasolka szparagowa
  • ogórek
  • kalafior
  • rzepa
  • cukinia

Dip:

  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki dobrej musztardy
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • sól, biały pieprz, czerwona papryka

Sposób przyrządzenia:
Skład podano przykładowo. Podać można wszystkie składniki jak i ich część. Warzywa przygotować wg ogólnie przyjętych zasad. Np. marchew umyć, obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki itd. Warzywa możemy obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie (marchewka, brokuł, kalafior….) lub podawać na surowo (seler naciowy, ogórek…) Do tak przygotowanych warzyw podajemy ulubiony, raczej ostry dip w miseczce lub zestaw kilku dipów.
Wszystkie składniki kipu mieszamy, przyprawiamy do smaku, ozdobnie nakładamy do miseczki.

1 comment for “Taca warzyw z dipem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *