Składniki:
- brokuł
- papryka
- łodygi selera naciowego
- fasolka szparagowa
- ogórek
- kalafior
- rzepa
- cukinia
Dip:
- 5 łyżek majonezu
- 3 łyżki dobrej musztardy
- 3 łyżki serka homogenizowanego
- sól, biały pieprz, czerwona papryka
Sposób przyrządzenia:
Skład podano przykładowo. Podać można wszystkie składniki jak i ich część. Warzywa przygotować wg ogólnie przyjętych zasad. Np. marchew umyć, obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki itd. Warzywa możemy obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie (marchewka, brokuł, kalafior….) lub podawać na surowo (seler naciowy, ogórek…) Do tak przygotowanych warzyw podajemy ulubiony, raczej ostry dip w miseczce lub zestaw kilku dipów.
Wszystkie składniki kipu mieszamy, przyprawiamy do smaku, ozdobnie nakładamy do miseczki.
1 comment for “Taca warzyw z dipem”