Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka w ziołach

Składniki:

 

  • ½ kg szynki wieprzowej
  • pęczek rozmarynu
  • pęczek tymianku
  • nitki estragonu
  • ½ l bulionu
  • 20 dag suszonej szynki
  • sól
  • pieprz
  • żelatyna

 

 

Sposób wykonania:
Szynkę zalać woda i ugotować po czym ją odcedzić i porozrywać na małe kawałki.
Podgrzać bulion i rozpuścić w nim żelatynę i zalać polową plastry szynki ułożone na dnie brytfanny.
Poczekać aż zastygnie i posypać kawałkami szynki wymieszanej z ziołami i zalać całość resztą żelatyny.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *