Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka pieczona Ilony

Składniki:

  • szynka surowa 1- 2 kg
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa 4 łyżki
  • majeranek 2 łyżki
  • cebula 1 plasterek

    Sposób przyrządzenia:
    Szynkę należy natrzeć dokładnie czosnkiem. Z oliwy, soli, pieprzu,
    majeranku należy przygotować marynatę i dokładnie wysmarować nią szynkę.
    Odstawić na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie szynkę
    należy przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną
    drobniutko cebulką. Podlać odrobiną wody. Mięso należy piec około 1,5
    godziny w piekarniku nagrzanym do 200- 220 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *