Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąska z masłem orzechowym

Składniki:

  • 100 g ciastek digestive
  • 130 g masła orzechowego
  • 130 g serka śmietankowego
  • pół banana pokrojonego w plasterki

    Przygotowanie:
    Na każde z ciastek nakładamy grubą warstwę masła orzechowego, na nie kładziemy po porcji serka śmietankowego niedbale formując wierzch tak, by kształtem przypominał chmurkę. Na każdym przygotowanym ciastku kładziemy po jednym, lub dwóch plasterkach banana.
    Szybka, bardzo sycąca przekąska, o słono-słodkim smaku. Warto eksperymentować z różnymi smakami masła orzechowego, tutaj pasuje np. takie z sezamem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez marmoladella

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *