Szpinak z jajkami sadzony
Szpinak z jajkami sadzony4.39 out of 5 based on 242 voters.
Składniki:
- 800 g szpinaku
- 5 łyżek oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 4 jajka
- sól
- pieprz
-
Szpinak namoczyć w wodzie, dokładnie oczyścić i odsączyć.
Następnie wrzucać na patelnie z rozgrzaną oliwą i smażyć aby liście lekko zwiędły, wówczas dodać czosnek rozgnieciony razem z solą.
Całość wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.
Jajka posadzić na osobnej patelni i podać je ułożone na szpinaku.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: wtorek, 03, sierpień 2010 08:47
- Ula Barczyk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak