Szczupak Weroniki P
Szczupak Weroniki P4.49 out of 5 based on 243 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
Szczupaka natrzeć prażoną solą i odstawić na 1godz. w chłodne miejsce.
W między czasie odpadki z ryby, jarzyny, korzenie, cebulę oraz natkę pietruszki zalać 3 szkl. wody i ugotować wywar po czym przetrzeć całość przez sito i zalać szczupaka.
Dodać obrane cytryny pokrojone na plasterki, wino, oliwę oraz pozostałe składniki, wymieszać i trzymać na ogniu ok. 30-35 min.
Pod koniec duszenia dodać mąkę przesmażoną na rozgrzanym maśle rozprowadzoną 2 łyżkami wody.
Pozostawić jeszcze przez chwile na ogniu.
Miękką rybę ułożyć na półmisku, polać sosem i przybrać gałązkami natki pietruszki.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P
- Szczegóły
- Kategoria: Szczupak
- Opublikowano: wtorek, 30, grudzień 2008 10:54
- Weronika P
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla