Surówka z jabłek jako dodatek do drugiego dania
Surówka z jabłek jako dodatek do drugiego dania4.67 out of 5 based on 119 voters.
Składniki:
- ½ kg kwaśnych jabłek
- kawałek selera
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
- 5 łyżek śmietany
- sok z cytryny
- ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
- sól, pieprz, cukier do smaku
- kilka koktajlowych pomidorków
- ½ czerwonej papryki
Sposób przyrządzenia:
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Seler umyć, obrać i pokroić na drobniutkie makaroniki, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z posiekanymi orzechami, posiekaną natką pietruszki. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem , dodać sok z cytryny. Delikatnie wymieszać. Surówkę wyłożyć do szklanej salaterki i udekorować paskami czerwonej papryki i koktajlowymi pomidorkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: piątek, 25, luty 2011 13:16
- Sonia Wojtal
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing