Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z jabłek jako dodatek do drugiego dania

Składniki:

  • ½ kg kwaśnych jabłek
  • kawałek selera
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 5 łyżek śmietany
  • sok z cytryny
  • ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • kilka koktajlowych pomidorków
  • ½ czerwonej papryki


    Sposób przyrządzenia:

    Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Seler umyć, obrać i pokroić na drobniutkie makaroniki, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z posiekanymi orzechami, posiekaną natką pietruszki. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem , dodać sok z cytryny.  Delikatnie wymieszać.  Surówkę wyłożyć do szklanej salaterki i udekorować paskami czerwonej papryki i koktajlowymi pomidorkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *