Sum w orzechowym sosie

13519
com_content.article
(Oddano 251 głosów z średnią 4.22 z 5)
Sum w orzechowym sosie4.22 out of 5 based on 251 voters.


Składniki

 

  • 50 dkg filetów z suma lub innej tłustej ryby
  • sól, pieprz

     

    Sos:

  • 1 szklanka posiekanych, wyprażonych ulubionych orzechów
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 2 drobno pokrojone ząbki czosnku
  • ½ szklanki octu 3%
  • sól, pieprz

 

Sum Z Orzechami

 

Sposób przyrządzenia:
Składniki sosu wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować 10 minut. W międzyczasie ugotować na parze przyprawione porcje ryby. Rybę wyłożyć ostrożnie na półmisek, polać sosem, udekorować pomidorami i podawać.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi