Składniki:
- 80 dag filetów suma
- 40 dag kwaśnych jabłek
- ½ szkl śmietany
- 1 łyżka masła
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg suma 50 g cebuli 100 g włoszczyzny 30 g mąki 1/8 l śmietany sól 2 łyżki natka pietruszki cytryna Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar. Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą. Następnie sum odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które…
Składniki: 1 kg suma Marynata: 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku 1 łyżeczka pokruszonych suszonych pomidorów posiekana bazylia do smaku ½ szklanki oliwy ½ szklanki soku z cytryny sól, pieprz Sos: 2 pomidory 1 łyżeczka pokruszonych suszonych pomidorów sok z 1 cytryny 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje.…