Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z cebulką i serem

Składniki

  • 70 dag chudego schabu bez kości
  • 2 średnie cebule
  • 6 plastrów sera żółtego
  • przyprawa do wołowiny KOTANYI
  • przyprawa do pieczeni wieprzowej KOTANYI
  • olej

    Sposób wykonania:

    1. 1). Schab pokój na 6 plastrów i rozbij tłuczkiem
      2). Przypraw z obu stron przyprawami do wołowiny i pieczeni wieprzowej kotanyi (może to brzmieć niedorzecznie, żeby łączyć przyprawę do wołowiny z przyprawą do wieprzowiny, ale metodą prób i błędów znalazłam dla mnie najodpowiedniejszy smak z takiego właśnie połączenia)
      3). Odrobinę oleju rozgrzej na patelni
      4). Obsmaż steki z obu stron i dodaj pokrojone w piórka cebule
      smaż nadal na średnim ogniu, do momentu w którym cebulka będzie brązowo-złota (najpierw cebulkę wkładam pod steki, żeby się ładnie zbrązowiała, a następnie wyciągam na wierzch dając stekom możliwość nabrania koloru)
      5). Na koniec połóż na każdym steku po plasterku sera

      steki świetnie smakują z frytkami i surówką

      Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Klaudia Gromadzka

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *