Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śmietanowy z grzybami

 

Składniki:

  • grzyby 20 dag
  • bulion z kostki 75 ml
  • masło 1 łyżeczka
  • śmietana 200 ml
  • czerwone wino 2 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • posiekana natka pietruszki 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Grzyby należy umyć, oczyścić i podsmażyć na patelni na maśle. Wlać do
nich wino i gotować do wyparowania. Nalać bulion, śmietanę, dodać
musztardę i gotować do momentu zgęstnienia. Dodać natkę pietruszki,
doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszać.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *