Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śliwkowy na gorąco

Składniki:

  • 50 dag śliwek węgierek
  • 3 łyżki startego imbiru
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 szalotki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Śliwki wydrylować i wrzucić do rondelka.
      Dodać jeszcze posiekaną szalotkę, imbir, czosnek, sos ostrygowy oraz sos sojowy.
      Całość wymieszać, doprawić do smaku cukrem ora pieprzem.
      Trzymać na małym ogniu aż śliwki się rozpadną, wówczas dodać ocet.
      Dokładnie wymieszać i gotować ostanie 10 minut.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *