Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z papryki, sera i szynki do makaronu

Składniki:

  • 15 dkg wędzonej szynki
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ szklanki mleka
  • tarty parmezan
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę obrać, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać czosnek i cebulę smażyć mieszając aż staną się szkliste, dodać paprykę i szynkę, smażyć jeszcze 5 minut. Dodać mleko, doprowadzić do wrzenia i porcjami dodawać mieszając parmezan aż sos uzyska pożądaną konsystencję.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *