Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z pomidorków koktajlowych do makaronu

Składniki:

 

  • 50 dkg pomidorków koktajlowych
  • 2 cebule
  • 3 łyżki octu winnego
  • ¼ szklanki bulionu drobiowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz, do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć mieszając do momentu gdy cebula zacznie się złocić, dodać ocet i dusić  aż cały płyn odparuje. Dodać pokrojone pomidorki, bulion, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dusić mieszając 5 minut. Skorygować smak przyprawami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *