Sos z oliwy z orzechami
Sos z oliwy z orzechami 4.65 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 1/3 szklanki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- łyżeczka oregano
- pół łyżeczki bazylii
- łyżka zmielonych orzechów włoskich
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Oliwę wymieszać z octem winnym.
Następnie dodać oregano, bazylię oraz posiekane orzechy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 14, listopad 2011 09:24
- Kornelia Pakulska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny