Sos winny Kasi
Sos winny Kasi4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 10 dag galaretki porzeczkowej
- 2 łyżki startego chrzanu
- ½ łyżeczki startej skórki cytryny
- ½ łyżeczki skórki startej z pomarańczy
- szczypta soli
- szczypta cukru
- 100 ml białego deserowego wina
- sok z 1pomarańczy
Sposób wykonania;
Galaretkę utrzeć z dodatkiem skórki cytrynowej i pomarańczowej oraz chrzanem.
Następnie doprawić do smaku solą oraz cukrem i wymieszać z winem oraz sokiem pomarańczowym.
Podawać schłodzone.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 10, luty 2010 08:06
- Kasia Marcinkowska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny