Sos winegret Oli
Sos winegret Oli4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 5 łyżek oliwy
- 4 ząbki czosnku (duże zmiażdżone)
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki soku z cytryny
- szczypta soli i pieprzu
Sposób wykonania;
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny po czym dodać posikany czosnek, cukier, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Winegret
- Opublikowano: środa, 09, listopad 2011 10:27
- Łucja Strzyżewska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny