Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos wielkanocny Patrycji

Składniki:

  • 4 jajka
  • ½ cytryny
  • 1 op gęstej śmietany
  • 1 łyżka startego chrzanu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • szczypta rzeżuchy
  • sól
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Jajka ugotować na twardo po czym przekroić je na pół i oddzielić żółtka od białek.
    Żółtka utrzeć razem z sokiem z cytryny po czym dodać śmietanę.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Następnie białka, rzeżuchę, szczypiorek i koperek posiekać i dodać do masy żółtkowej.
    Dokładnie wymieszać.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *