Sos wielkanocny Patrycji
Sos wielkanocny Patrycji 4.70 out of 5 based on 44 voters.
Składniki:
- 4 jajka
- ½ cytryny
- 1 op gęstej śmietany
- 1 łyżka startego chrzanu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- szczypta rzeżuchy
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo po czym przekroić je na pół i oddzielić żółtka od białek.
Żółtka utrzeć razem z sokiem z cytryny po czym dodać śmietanę.
Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Następnie białka, rzeżuchę, szczypiorek i koperek posiekać i dodać do masy żółtkowej.
Dokładnie wymieszać.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 14, luty 2012 09:37
- Patrycja Kukułka
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny