Sos wiśniowy do deserów
Sos wiśniowy do deserów 4.66 out of 5 based on 135 voters.
Składniki:
- 700 g wiśni w syropie
- 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku
- 6 łyżek soku pomarańczowego
Sposób wykonania:
-
250 ml syropu spod wiśni doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego łyżkę budyniu wymieszanego z sokiem pomarańczowym.
Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać wiśnie i jeszcze chwilę gotować.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 25, maj 2011 09:00
- Ilona Kubisz
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny