Składniki:
- 700 g wiśni w syropie
- 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku
- 6 łyżek soku pomarańczowego
- 250 g makaronu wstążki
- sól
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- miąższ z 1 laski wanilii
- 200 ml mleka
- 400 g sera
- 20 g orzechów laskowych
- 20 g pistacji
Sposób wykonania:
- 250 ml syropu spod wiśni doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego łyżkę budyniu wymieszanego z sokiem pomarańczowym.
Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać wiśnie.
Następnie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
Następnie resztę budyniu wymieszać z cynamonem, cukrem, mlekiem oraz wanilią.
Doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać świeży ser i jeszcze chwile trzymać na ogniu.
Po odcedzeniu makaron dodać do sosu serowego.
Całość wymieszać i polać wiśniami.
Na sam koniec posypać orzechami laskowymi i pistacjami.