Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Białe szparagi z rukolą i sosem

Składniki:

  • 2 limetki
  • 2 ząbki czosnku
  • 12 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 750 g białych szparagów
  • 3 pęczki rukoli

Sposób wykonania:
Z limetki wycisnąć sok i zetrzeć skórkę po czym dodać do nich 4 łyżki oliwy oraz posiekany czosnek.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce a resztę pokroić na małe kawałki i przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
Po około 5 minut dodać posiekaną rukolę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wymieszać szparagi z sosem z limetki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *