Sos twarogowy Ilony
Sos twarogowy Ilony4.61 out of 5 based on 251 voters.
Składniki:
- twaróg 20 dag
- śmietana 100 ml
- oliwa 4 łyżki
- zioła mieszanka 3 łyżki
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Twarożek należy połączyć ze śmietaną, wymieszać i stopniowo dodawać
oliwę. Dodać suszone zioła, ponownie wszystko wymieszać i odstawić na
dwie godziny do lodówki. Po upływie tego czasu należy przyprawić sos
solą oraz pieprzem. Podawać do potraw z grilla.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 17, grudzień 2009 08:11
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny