Sos serowo-waniliowy
Sos serowo-waniliowy 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- miąższ z 1 laski wanilii
- 200 ml mleka
- 400 g sera
-
Budyń wymieszać z cynamonem, cukrem, mlekiem oraz wanilią.
Doprowadzić całość do wrzenia, wówczas dodać ser.
Cały czas mieszając trzymać na małym ogniu aby wszystkie składniki się połączyły.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 25, maj 2011 09:00
- Olga Kopczyk
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny