Sos selerowy
Sos selerowy4.66 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
- 15 dag selera korzeniowego
- 1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu)
- 2 łyżki umytych, posiekanych drobno listków selera naciowego
- sól
- pieprz
-
Seler zetrzeć na tarce po czym dodać do śmietanki razem z posikanymi listkami selera.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 03, październik 2011 09:31
- Gosia Kępińska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny