Sos paprykowo ananasowy
Sos paprykowo ananasowy 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 3 plastry ananasa
- czerwona papryka
- żółta papryka
- cebula
- 2 pomidory
- jabłko
- olej
- sól
- imbir
- pieprz
-
Posiekaną cebule zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać papryki pokrojone w kostkę i razem jeszcze przez chwilę dusić.
Następnie dodać obrane jabłko pokrojone w kostkę i pokrojone ananasy.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie dodać pokrojone pomidory.
Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.
Na sam koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz imbirem.
Przełożyć do słoików i pasteryzować około 15 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 28, luty 2011 08:54
- Wiktoria
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny