Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos paprykowo ananasowy

Składniki:

  • 3 plastry ananasa
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • cebula
  • 2 pomidory
  • jabłko
  • olej
  • sól
  • imbir
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebule zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać papryki pokrojone w kostkę i razem jeszcze przez chwilę dusić.
    Następnie dodać obrane jabłko pokrojone w kostkę i pokrojone ananasy.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać pokrojone pomidory.
    Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.
    Na sam koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz imbirem.
    Przełożyć do słoików i pasteryzować około 15 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *