Sos oliwkowo koperkowy
Sos oliwkowo koperkowy4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 15 dkg marynowanych oliwek
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz, cukier, sos Wocester do smaku
- ½ łyżeczki brendy
Sposób przyrządzenia:
Oliwki drobno pokroić. Wszystkie składniki sosu z wyjątkiem brendy dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce. Tuż przed podaniem dodać brendy, wymieszać.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Anna Krzysztoń
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 30, maj 2011 21:57
- Anna Krzysztoń
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny