Sos ogórkowo miętowy
Sos ogórkowo miętowy4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 10 dkg twarogu śmietankowego
- 2/3 szklanki jogurtu
- ½ ogórka
- 2 łyżki posiekanych listków mięty
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- sól, biały pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Jogurt zmiksować z twarogiem. Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Do jogurtu z serem dodać miętę, ogórka, sok cytrynowy i przyprawy, wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Anna Krzysztoń
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 30, maj 2011 21:54
- Anna Krzysztoń
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny