Sos musztardowy Honoraty
Sos musztardowy Honoraty 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 3 łyżki musztardy
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka mąki
- ½ kostki bulionowej
- 100 ml słodkiej śmietany
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym dodać do niej musztardę i smażyć około 2 minut.
Po tym czasie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo wodę oraz wrzucić kostkę rosołową.
Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Na koniec wlać jeszcze śmietanę roztrzepaną z kilkoma łyżkami soku z cystyny.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy musztardowe
- Opublikowano: poniedziałek, 13, czerwiec 2011 09:22
- Honorata Wrona
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny