Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos musztardowy Honoraty

Składniki:

  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • ½ kostki bulionowej
  • 100 ml słodkiej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania
    :
    Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym dodać do niej musztardę i smażyć około 2  minut.
    Po tym czasie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo wodę oraz wrzucić kostkę rosołową.
    Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze  5 minut.
    Na koniec wlać jeszcze śmietanę roztrzepaną  z kilkoma łyżkami soku z cystyny.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *