Sos miodowy z rodzynkami i orzechami
Sos miodowy z rodzynkami i orzechami 4.64 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 1 łyżka rodzynków
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka imbiru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny oraz miodem.
Następnie dodać rodzynki oraz orzechy.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz imbirem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 02, styczeń 2012 09:00
- Kasia Krysztofiak
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny