Sos majonezowo- orzechowy
Sos majonezowo- orzechowy4.45 out of 5 based on 338 voters.
Składniki:
- ½ szkl. majonezu
- ½ szkl. posiekanych orzechów laskowych
- ćwierć szkl. białego wytrawnego wina
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- szczypta cukru
- szczypta pieprzu
- łyżeczka soku z cytryny
Sposób wykonania:
-
Czosnek drobno posiekać po czym utrzeć go razem z solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Następnie dodać majonez oraz wino, wymieszać i połączyć z orzechami.
Dokładnie wymieszać i wstawić na 1-2 godz. do lodówki.
- Szczegóły
- Kategoria: Majonezy
- Opublikowano: poniedziałek, 30, sierpień 2010 13:26
- Karina Klimczyk
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny