Sos kimizu
Sos kimizu4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 3 żółtka
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki octu winnego
- 1 łyżka wody
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- ½ łyżeczki pasty wasali
- szczypta soli
Sposób wykonania:
Do miski przełożyć żółtka, cukier, ocet winny, wodę, mąkę ziemniaczaną, wasali oraz szczyptę soli.
Całość dokładnie zmiksować trzymając miskę w kąpieli wodnej.
Wówczas zestawić z ognia i schłodzić w misce zimną wodą.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 14, luty 2012 09:40
- Justyna Niedziółka
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny