Sos holenderski z zielonym pieprzem
Sos holenderski z zielonym pieprzem4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 10 dkg masła
- 4 żółtka
- ½ szklanki mleka
- sól, cukier, pieprz cytrynowy
- 1 łyżka zielonego pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Zmiksować mleko, rozpuszczone masło, żółtka i przyprawy, dodać zielony pieprz. Całość mieszając podgrzewać na łaźni wodnej cały czas mieszając aż sos zgęstnieje.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 07, marzec 2012 01:00
- Katrzyna Kizior
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny