Składniki:
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 ogórek
- sok z 1/2 limonki
- 1 banan
- 1 szkli wody mineralnej
- 1 łyżka miodu
Składniki: 20 plastrów świeżego ogórka o grubości 5 mm każdy 1 opakowanie twarogu o smaku ziołowo czosnkowym = śmietana wędzony łosoś w plastrach pokrojony w kwadraty o boku 2,5 cm Sposób przyrządzenia: Ser wymieszać ze śmietaną aby uzyskać masę nadającą się do wygniatania z rękawa do zdobienia ciast. Na każdy plaster ogórka wycisnąć z rękawa…
Składniki: 1 pęczek sałaty rzymskiej 1 szklanka groszku konserwowego 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej szalotki 4 łyżki bulionu drobiowego sól, pieprz tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Sałatę dokładnie wypłukać, osuszyć. Przekroić w miejscu łączenia łodyg tak aby kilka liści było połączone, skropić oliwą, posypać solą. W małym rondlu podgrzać resztę oliwy, dodać szalotkę, smażyć mieszając,…
Składniki: 1 świeży ogórek 1 cebula pokrojona w kostkę 1 drobno pokrojony ząbek czosnku szczypta tartego imbiru 1 oczyszczona zielona papryka pokrojona w kostkę 3 łyżki oleju 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w drobną kostkę. W miseczce wymieszać olej, sok z cytryny, imbir, sól…