Sos estragonowy na żółtkach
Sos estragonowy na żółtkach0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 4 łyżki posiekanego estragonu
- 1 szkl rosołu
- łyżka masła
- łyżka mąki
- sok z cytryny
- 2 żółtka
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
-
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym nie przerywając mieszania rozprowadzić ją bulionem.
Doprowadzić do wrzenia nie przerywając mieszania po czym zestawić z ognia.
Następnie dodać żółtka, połączyć i dodać estragon.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 21, maj 2013 05:09
- Katarzyna Wójcik
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny