Składniki:
- 4 łyżki posiekanego estragonu
- 1 szkl rosołu
- łyżka masła
- łyżka mąki
- sok z cytryny
- 2 żółtka
- sól
- cukier
Składniki:
Składniki: 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 kieliszek do wina soku z czarnych porzeczek Sposób wykonania: żółtka utrzeć razem z cukrem. Gdy składniki się połączą wlać jeszcze wino i dokładnie wymieszać.
Składniki: 4 żółtka 100 g cukru 250 ml czerwonego wytrawnego wina 2 goździki ćwierć laski cynamonu Sposób wykonania: Wino, goździki i cynamon doprowadzić do wrzenia po czym wyjąć przyprawy i odstawić wino do ostygnięcia. W między czasie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym ubijana nadal ale już w kąpieli wodnej wlewając stopniowo wino. Trzymać…
Składniki: 25 dag malin 2 surowe żółtka łyżka cukru ¼ l mleka łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Mąkę rozprowadzić w odrobinę mleka. Resztę mleka zagotować po czym dodać do niego mleko z mąką. Całość odkładnie wymieszać. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem i nie przerywając mieszania wlewać stopniowo mleko. Na sam koniec maliny przetrzeć i…