Składniki:
- 4 łyżki posiekanego estragonu
- 1 szkl rosołu
- łyżka masła
- łyżka mąki
- sok z cytryny
- 2 żółtka
- sól
- cukier
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki:
Składniki: 250 g mąki 225 g masła 250 g startego sera gruyere ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu 1 żółtko Sposób wykonania: Mąkę, masło, ser, pieprz oraz rozmaryn dokładnie wyrobić w robocie kuchennym. Gdy powstanie gładkie ciasto rozwałkować na placek o grubości 5mm. Wyciąć z niego foremkami ciasteczka. Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem.…
Składniki: 3 żółtka 2 łyżki cukru szczypta soli 1 szkl wrzącego mleka ¼ łyżeczki esencji waniliowej Sposób wykonania: Żółtka roztrzepać w kąpieli wodnej po czym nie przerywając mieszania dodawać cukier oraz sól. Następnie wlewać stopniowo mleko. Gotować nadal w kąpieli wodnej aż sos zgęstnieje. Wówczas zdjąć go z ognia, ostudzić i dodać esencję waniliową do…
Składniki: 2 kwaśne jabłka 1 dojrzała gruszka 1 żółtko ½ łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka soku jabłkowego szczypta mielonego cynamonu Sposób przyrządzenia: Gruszkę i jabłka ugotować w niewielkiej ilości wody, obrać ze skórki, usunąć rdzeń i gniazda nasienne, miąższ zmiksować blenderem. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać,…
Składniki: 6 łyżek oliwy 2 łyżki octu winnego 1 ugotowane żółtko musztarda pieprz sól przecier pomidorowy do smaku Sposób wykonania: Żółtko rozetrzeć razem z oliwą, octem oraz musztardą. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przecierem pomidorowym.