Sos czosnkowy po prowansalsku
Sos czosnkowy po prowansalsku4.72 out of 5 based on 133 voters.
Składniki:
-
- 150 ml majonezu
- 6 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka pasty saradelowej
- 1 marynowana papryczka peperoni
- sól i sok z cytryny do smaku
Sposób przyrządzenia:
Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryczkę bardzo drobno posiekać. Majonez wymieszać z pastą saradelową. Dodać pozostałe składniki. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Ponownie wymieszać. Podawać do ryb i gotowanych oraz pieczonych mięs.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 08, maj 2006 09:00
- Bahus
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny