Sos cytrynowy Teresy
Sos cytrynowy Teresy 4.65 out of 5 based on 127 voters.
składniki:
Sposób wykonania:
-
2 łyżki mleka wymieszać z mąką ziemniaczaną.
Natomiast resztę mleka doprowadzić do wrzenia z dodatkiem skórki z cytryny i połowy cukru.
Wówczas dodać mąkę wymieszaną z mlekiem.
Całość dokładnie wymieszać i gotować 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia.
W między czasie żółtka utrzeć z pozostałym cukrem po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo mleka i smażoną skórką cytrynową .
Doprawić do smaku miód oraz sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 11, maj 2011 08:17
- Teresa
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny