Sos cygański
Sos cygański4.54 out of 5 based on 383 voters.
Składniki:
- papryka 1 sztuka
- cebula 2 sztuki
- bulion z kostki 1/2 litra
- chili 1 łyżka
- masło 1 łyżka
- mąka 1 łyżka
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebule należy obrać i bardzo drobno posiekać. Paprykę należy umyć,
usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Masło
rozpuścić w garnku, wrzucić do niego cebulę, paprykę, oprószyć mąką i
smażyć przez kilka minut na małym ogniu. Zalać bulionem, przyprawić solą
i pieprzem oraz chili, gotować dalej około 10 minut.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 16, grudzień 2009 08:13
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny