Sos chrzanowo-żurawinowy
Sos chrzanowo-żurawinowy 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 4 łyżki chrzanu
- 3 łyżki żurawiny
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 100 ml śmietanki kremówki
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
Żurawinę przetrzeć po czym dodać do niej obie śmietany oraz chrzan.
Gdy składniki się połączą doprawić do smaku solą oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 01, czerwiec 2011 09:02
- Bartek Górski
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny