Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony seler z imbirem

Składniki:

  • 40 dag selera korzeniowego
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 2 ½ łyżki oleju arachidowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ kotki bulionu
  • 1 łyżka sosu hoi sin
  • 4 łyżki bulionu
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrany seler pokroić na zapałki po czym zalać je wodą z dodatkiem octu, odstawić na 10 minut.
    W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć imbir a po około 10 s dodać odsączony seler i cały czas mieszając smażyć około 2 minut.
    Po tym czasie wlać sos hoisin oraz sojowy.
    Posypać całość pokruszoną kostką rosołową, dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 2 minut.
    Na koniec doda jeszcze masło i przełożyć do salaterki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *