Smażony jesiotr
Smażony jesiotr5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg jesiotra
- łyżka soku z cytryny
- łyżka masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Rybę dokładnie oczyścić po czym pokroić na dzwonka.
Następnie skropić je solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Natomiast masło rozgrzać na patelni aby lekko się przyrumieniło.
Uważać aby się nie przypaliło.
Wówczas smażyć na nim rybę z obu stron na złoto około 3-5 minut.
Przed podaniem można jeszcze raz oprószyć pieprzem.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: wtorek, 04, czerwiec 2013 11:28
- Jacek Bugaj
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla