Sielawa z sosem śmietanowym

14096
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Sielawa z sosem śmietanowym4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 4 sprawione sielawy
  • sól
  • 4 cebule
  • ½ pęczka trybuli
  • 100 g mąki
  • 100 g masła
  • ½ pęczka koperku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 750 ml kwaśnej śmietany
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Filety oprószyć  solą wewnątrz i zewnątrz.
    Następnie cebulę oraz trybulę posiekać i włożyć do wnętrza ryby.
    Następnie obtoczyć rybę w mące i smażyć na rozgrzanym maśle około 20 minut, co jakiś czas obracając.
    W między czasie posiekać koperek oraz natkę pietruszki.
    Usmażoną rybę wyjąć z do tłuszczu ze smażenia dodać posiekane zioła, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstałym sosem polać rybę przed podaniem.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi