Składniki:
- 4 sprawione sielawy
- sól
- 4 cebule
- ½ pęczka trybuli
- 100 g mąki
- 100 g masła
- ½ pęczka koperku
- ½ pęczka natki pietruszki
- 750 ml kwaśnej śmietany
- pieprz
Sposób wykonania:
- Filety oprószyć solą wewnątrz i zewnątrz.
Następnie cebulę oraz trybulę posiekać i włożyć do wnętrza ryby.
Następnie obtoczyć rybę w mące i smażyć na rozgrzanym maśle około 20 minut, co jakiś czas obracając.
W między czasie posiekać koperek oraz natkę pietruszki.
Usmażoną rybę wyjąć z do tłuszczu ze smażenia dodać posiekane zioła, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Powstałym sosem polać rybę przed podaniem.