Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sielawa z sosem śmietanowym

Składniki:

  • 4 sprawione sielawy
  • sól
  • 4 cebule
  • ½ pęczka trybuli
  • 100 g mąki
  • 100 g masła
  • ½ pęczka koperku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 750 ml kwaśnej śmietany
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety oprószyć  solą wewnątrz i zewnątrz.
    Następnie cebulę oraz trybulę posiekać i włożyć do wnętrza ryby.
    Następnie obtoczyć rybę w mące i smażyć na rozgrzanym maśle około 20 minut, co jakiś czas obracając.
    W między czasie posiekać koperek oraz natkę pietruszki.
    Usmażoną rybę wyjąć z do tłuszczu ze smażenia dodać posiekane zioła, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstałym sosem polać rybę przed podaniem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *