Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Seler w cieście naleśnikowym-Iwony

Ciasto naleśnikowe:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • szklanka mąki
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Z w/w składników wyrabiamy mikserem ciasto naleśnikowe gdyby było za luźne dodajemy jeszcze mąki. Seler obieramy, płuczemy, kroimy na plastry, osączamy na ręczniku papierowym, posypujemy wegettą i pieprzem. Tak przygotowane warzywo nabijamy na widelec moczymy w cieście ,pozwalamy aby nadmiar ciasta obciekł. Smażymy w dobrze nagrzanym głębokim oleju do momentu aż ciasto stanie się rumiane. Przed podaniem obsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju podobny sposób można przygotować inne warzywa.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *