Seczuańska zupa z wołowiną
Seczuańska zupa z wołowiną4.52 out of 5 based on 217 voters.

- 50 dkg pokrojonej w grubą kostkę wołowiny
- 1 szklanka pokrojonej w pół plastry cebuli
- 1 szklanka pokrojonego w paseczki selera
- 1 szklanka pokrojonej w paseczki marchewki
- 1,5 litra bulionu wołowego
- 1 łyżka posiekanej naci pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- makaron ryżowy lub sojowy
- listki szpinaku i krążki papryki chili do dekoracji
- masło klarowane lub oliwa
Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać mięso, cebulę i seler, smażyć mieszając 5 minut. Dodać bulion wołowy, marchewkę, pietruszkę i przyprawy, doprowadzić do wrzenia, gotować 30 minut. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wyłożyć porcję makaronu, dodać zupę, udekorować i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 25, luty 2009 10:50
- Kim
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa