Schab z pieczarkami zapieczony
Schab z pieczarkami zapieczony4.58 out of 5 based on 120 voters.
Składniki:
- 1 kg schabu
- 70 dkg pieczarek
- 2 szklanki keczupu
- zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia:
Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w paseczki, oprószyć ziołami prowansalskimi. Pieczarki umyć, osączyć i pokroić w plasterki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego włożyć ½ mięsa i przykryć ½ keczupu i ½ pieczarek. Położyć drugą warstwę schabu i polać pozostałym keczupem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni C około godziny. Wsypać pozostałe pieczarki i piec jeszcze 30 minut.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Schab
- Opublikowano: piątek, 06, maj 2011 19:25
- Iwona Podgórna