Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem

 

Składniki:

• 10 dag tuńczyka w sosie własnym
• 10 ogórek wężowy
• 2 pomidory
• kilka listków sałaty
• kilka gałązek koperku
• 1 łyżeczka sosu sojowego
• pieprz
• ząbek czosnku

Sposób wykonania:
Tuńczyka odsądź.
Ogórek pokrój w plastry, pomidory i oliwki na cząstki, koper posiekaj.
Wymieszaj warzywa, przełożyć do salaterki z sałatą.

Wyłóż na nie tuńczyka.
Wymieszaj sos sojowy z posiekanym czosnkiem, dopraw do smaku.

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wioleta Żurawicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *